Pimp je woning voor verkoop

28 april 2023

Wie een woning koopt, doet dat in de eerste plaats met de ogen en daarna pas met de portefeuille. Ben je van plan je woning te verkopen, dan maak je maar best een goede eerste indruk op de potentiële kopers.

Hiervoor kan je beroep doen op gespecialiseerde bedrijven die je woning er optimaal laten uitzien wanneer de kandidaat-kopers komen aankloppen. Deze techniek, overgewaaid uit de VS, wordt ook wel home staging of vastgoedstyling genoemd. 

Grondige opknapbeurt

Tegen een vergoeding - afhankelijk van de grootte van het pand - ondergaat de woning een grondige opknapbeurt, gaande van opfris- tot herstellingswerken. Er kunnen tijdelijke meubelen worden geplaatst, en ook het buitenaanzicht van de woning en de tuin worden aangepakt. 

De stylisten maken daarbij optimaal gebruik van de ruimte en het licht om de koper een geruststellende en aantrekkelijke eerste indruk te bezorgen. Al is het uiteraard niet de bedoeling om op deze manier gebreken aan de woning te camoufleren.

Hogere verkoopprijs

Verloopt de verkoop via een vastgoedmakelaar, dan geeft die je ook tips over hoe je je woning het best kan presenteren om kandidaat-kopers te overtuigen. Indien gewenst, kan hij hiervoor professionele vastgoedstylisten inschakelen. Sommige vastgoedkantoren hebben ook hun eigen stylingdienst.  Eventuele opfris en -herstellingswerken kan je natuurlijk ook zelf uitvoeren.

Uit cijfers blijkt alvast dat gestylede woningen sneller verkocht geraken en de verkoper een hogere verkoopprijs kunnen opleveren. Dus zeker iets om rekening mee te houden!

Vind je makelaar

Vind je dit artikel leuk? Deel het!